Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Taoasis BIO eterično olje VILINSKI VONJ / Elfenduft 5ml

10.90 

Mešanica čistih ekoloških eteričnih olj s pomarančo, vaniljo in grenivko.

Iz nadzorovane ekološke pridelave.

Vsebina: 5 ml

1 na zalogi

Šifra: SKU 1005 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

BIO eterično olje VILINSKI VONJ / Elfenduft  5ml

Mešanica čistih eteričnih olj iz nadzorovane ekološke pridelave, sadno topla dišava z ekološkimi eteričnimi olji pomaranče, vanilje in grenivke.

Značilnost vonja: sadno topel

Pomaranča – rastlina izvira iz Kitajske, dandanes pa jo najdemo povsod po mediteranu. Zraste do 4 m, ima zimzelene liste in bele cvetove. Eterično olje pomaranče pridobivamo iz lupine in ima ogromno blagodejnih občutkov na naše počutje. Sladko saden vonj pomaranče hkrati pomirja in vitalizira, poznano je tudi po tem, da lahko lajša občutek živčnosti in stresa. V prostoru širi občutek topline, ki dviguje in vitalizira razpoloženje, še posebej ko se spopadamo s tesnobo, žalostjo in zaskrbljenostjo. Vonj pomaranče uravnoteži, v katerikoli življenski situaciji, in vzbuja veselje do življenja ter življensko energijo.

Vanilija – je rastlina s svetlimi skoraj belimi cvetovi, ki izvira iz Srednje in Južne Amerike, danes pa večino vanilije pridelajo na območju Madagaskarja, Komorosa in Reuniona. Rastlina je orhideja in ovijalka in se v naravnem okolju vzpenja ob najbližjem drevesu, oprašujejo pa jo kolibriji. Specifična in sladka aroma vanilije izhaja iz sestavine vanilin, katero najdemo v semenih znotraj stroka, v posameznem stroku, pa je te sestavine le od 2- 3%. Vendar se značilna aroma vanilije razvije šele s kompleksnim postopkom fermentacije na osnovi pare. Esenco vanilije pridobivamo iz semen v strokih vanilije. Ekološko eterično olje vanilije ima pomirjevalen, uravnotežujoč in evforičen učinek na naše razpoloženje. Pomaga lahko pri težavah z nespečnostjo, uravnoteži, kadar se spopadamo z raznimi frustracijami, poleg tega vonj po vaniliji v nas vzbuja občutek varnosti in sreče. Še ena zanimivost, če se spopadamo s kakšnim odvečnim kilogramom in nas popade želja po sladkem, si lahko že preprosto z vonjanjem vanilije potešimo trenutno željo po sladkem.

Grenivka – izvira iz tropskih regij in je pravzaprav hibrid. Običajno zraste v višino do 6 m izjemoma pa tudi do 15m. Ima temno zelene liste in bele cvetove, sadež ima rumeno lupino in rumeno-rdeče meso. Eterično olje grenivke, ki se pridobiva iz lupine, je eno izmed bolj cenjenih olj v boju proti okužbam in kot ostali citrusi je zelo bogato z vitaminom C. Olju grenivke pripisujejo stimulativen učinek na specifično območje v naših možganih imenovano talamus. Vonj grenivke je prijeten in svež v prostoru pa poskrbi za stimulativen učinek, še posebej če je naše razpoloženje depresivno, če smo izčrpani ali brezvoljni. Ko se počutimo zatirane ali malodušne, ima lahko eterično olje grenivke na naše počutje učinek vzemirjenja in razsvetljenja. Zaradi blagodejnih vplivov na cirkulacijo in napeto kožo, esenco grenivke pogosto uporabljajo v izdelkih za nego celulita in oblikovanje postave.

Nadzorovana ekološka pridelava.

Vsebina: 5 ml

Sestavine

Ingredients: Parfum**, Limonene*, Alcohol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Farnesol*, Geraniol*, Linalool*.

Več o sestavinah:

* Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

** Med sestavinami lahko najdemo oznako parfum. Beseda parfum pri teh izdelkih označuje sestavo iz različnih naravnih eteričnih olj, vendar s to oznako, proizvajalec natančno sestavo ohrani kot skrivnost vonja.

Opozorilo

Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem. Nosečnicam se odsvetuje uporaba eteričnih olj, v vse namene.

Navodila za uporabo

V kozmetične namene. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih. Zmešajte 8-10 kapljic ekološkega eteričnega olja vilinski vonj v 50 ml ekološkega mandljevega olja za pomirjujočo aromatsko masažo.

AROMATERAPIJA v prostoru:

v difuzor ali izparilnik dodajte nekaj kapljic (od 4-6 kapljic odvisno od velikosti posode z vodo) ekološkega eteričnega olja vilinski vonj.

Proizvaja

TAOASIS GmbH

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Taoasis BIO eterično olje VILINSKI VONJ / Elfenduft 5ml”
GOR