Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Skrivnost čistih, dišečih brisač

Po dolgem, napornem dnevu ni nič boljšega v tem poletnem času kot prijetna kopel. Vendar je zaman, če se morate po izhodu iz kadi obrisati s trdo brisačo neprijetnega vonja. Na srečo lahko sami naredite veliko, da bodo vaše brisače vedno higienične, dišeče in mehke.

Kako pogosto bi morali prati svoje brisače, da se izognete neprijetnim vonjavam?
»Če si po dveh dneh obrišemo obraz z rabljeno brisačo, lahko naberemo več bakterij, kot če damo glavo v straniščno školjko in jo splaknemo,« pravi dr. Charles P. Gerba , profesor mikrobiologije na Univerzi v Arizoni.
Če upoštevamo vse skupaj, lahko rečemo, da vam brisače po vsaki uporabi seveda ni treba oprati , saj to ni zelo ekonomično početje. Z njim porabite kar veliko vode in detergenta, pa tudi brisača je hitreje uničena. Brisače pa morate menjati vsaj enkrat na teden , najbolje je, če jih vržete v perilo po 3-4 krat. Na ta način je mogoče preprečiti, da bi se na debelem, mokrem in težko sušečem tekstilu naselile bakterije, kar močno poveča možnost okužbe s kakšno boleznijo.
Vredno je upoštevati, da če uporabite več pralnega praška, vaše brisače ne bodo čistejše. Ravno nasprotno. Absorbirajo detergent, ki bo pritegnil tudi bakterije. Najboljši način za odstranjevanje bakterij je pranje brisače v dovolj topli vodi – najbolje pri 60°C – pri tej temperaturi večina bakterij umre.

Kako skrbimo za naše brisače?
Če smo svoje favorite že našli v pravi barvi, slogu in velikosti, jih ne smemo pozabiti pravilno oprati in posušiti, saj so to osnovni pogoji za dolgotrajno uporabo. Vedno upoštevajte navodila na etiketi izdelka. Ne pozabite, da je treba brisače pred prvo uporabo posebej oprati, s čimer preprečimo, da bi se odpadla vlakna pri naslednjih pranjih prijela na oblačila.
Pri pranju je pomembna tudi pravilna količina detergenta. Preveč pralnega praška lahko povzroči, da ostane v vlaknih tkanine kljub temeljitemu izpiranju. To lahko povzroči tudi strjevanje brisače. Pralni prašek uporabljajte zmerno in poskrbite za temeljito izpiranje. Priporočilo: uporabljajte nežna čistila na naravni osnovi.
Parfumi za perilo Herbow , če jih dodate sredstvu za izpiranje, naredijo brisače mehkejše in bolj svilnate ter dišijo dlje. Njegova edinstvenost je v tem, da ne diši le po parfumih za pranje perila, temveč vsebuje tudi sestavine rastlinskega izvora za nego in mehčanje tekstila, ki so okolju prijazna in zdrava alternativa sintetičnim kationskim površinsko aktivnim snovem, ki se uporabljajo v kemičnih mehčalcih.

Pustite dovolj prostora za sušenje
Po pranju brisačo dobro otresite, preden jo posušite. Tako bo ostala mehkejša. Pomembno je tudi , da jih čim prej vzamete iz pralnega stroja . Če pustite brisače v stroju dlje časa, lahko postanejo mokre in postanejo plesnive. Takoj jih dajte v sušilni stroj ali jih položite, da se posušijo na mestu z veliko prostora. Drug način za ohranjanje mehkobe brisač je uporaba kroglice za sušenje. Tako je brisača bolj puhasta in se hitreje suši. Če uporabljate sušilni stroj, prihranite čas, elektriko in denar.
Po vsaki uporabi brisačo obesite, da se posuši. Če je v kopalnici malo prostora, se zlahka zgodi, da je več brisač postavljenih ena na drugo, na isti obešalnik ali sušilni stroj. Tako nimajo dovolj prostora za sušenje in brisače ostanejo dlje mokre in privabljajo bakterije. Ne priporočamo likanja frotirnih brisač, saj se med likanjem vlakna stisnejo in s tem odstranijo njihovo žametno površino. Nadalje dosežemo, da se njihova absorpcijska sposobnost zmanjša.
Čiste brisače je priporočljivo shranjevati zvite in ne zložene : bistvo tega je ohraniti zračnost frotirja. Najprej ga prepogneš po dolžini na pol in ohlapno zviješ in si končal. Teh jeklenk ne shranjujte v omari naloženih eno na drugo, ker bodo spodnje stisnjene. Valje postavite enega poleg drugega, navpično. Če upoštevate te nasvete, lahko ohranite življenjsko dobo vaših najljubših brisač za dolgo.

Več na spodnji povezavi

Herbow

 

GOR
GRATIS stroški dostave za vse nakupe + s kodo "YK6KXNJG" vnovčite - 30% na vse izdelke HERBOW + ostala akcijska ponudba!Cyber Monday
+