Opis
Na zalogi imamo LIOFILIZIRANE fige, marelice, hruške, gozdne robide, maline, jagode, višnje, slive, gozdne borovnice, mango in aronijo,.. V trgovinici NajZame.si v Novem mestu jih ponujamo tudi v rinfuzi. Ekološko osveščeni kupci prinesite svojo embalažo s seboj ali pa jo dobite pri nas.
LIOFILIZACIJA
je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globoko zamrzovanjem plodov, zelenjave ali česar koli drugega. Tudi recimo arheoloških izkopanin ali poplavljenih dokumentov itd… Po posebnem postopku odstranijo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil z njimi minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.
Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje super-živil z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super hrane, super živil.
- 100% SADNI DELEŽ
- LOKALNO PRIDELANO
- BREZ DODANIH SLADKORJEV
- BREZ ALERGENOV
- BREZ KONZERVANSOV
- VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADKORJE
Prednosti liofilizacije
Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.
- ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
- ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
- porozen produkt – hitro raztapljanje,
- liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
- liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
- liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.
Uporaba liofilizirane hrane
- Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.
- S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežilčne sadne sokove.
- Lahko se uporablja za musli in smuti, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.
- Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, …
- Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.