Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Jodove kapljice Holistic , 50 ml

25.00 

Jod v obliki Lugolove raztopine je najboljši antibiotik, protivirusno in antiseptično sredstvo vseh časov. – Dr. David Derry

Potreben je za zdrav imunski sistem, saj ima veliko terapevtsko prednost in sicer antibakterijsko, antiparazitsko, antivirusno in antikancerogeno delovanje.

Simptomi pomanjkanja joda vključujejo mišične krče, mrzle roke in noge, povečano težo, slab spomin, zaprtost, depresijo, edeme, bolečine v mišicah, slabost, suho kožo in lomljive nohte.

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA je za živila, ki so bogata z jodom odobrila naslednje zdravstvene trditve, ki se lahko uporabljajo na označbah živil:

– ima vlogo pri kognitivnih funkcijah

– prispeva k sproščanju energije pri presnovi

– prispeva k delovanju živčnega sistema

– prispeva k ohranjanju zdrave kože

– ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice

Lugolovo raztopino priporoča Gersonov inštitut.

 

 

Šifra: SKU 521 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Ustrezna količina joda je bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje. Prejšnje generacije zdravnikov so jod pri zdravljenju pacientov uporabljali precej pogosto. Jod za svoje optimalno delovanje potrebuje žleza ščitnica, endokrini sistem, imunski sistem, z zadostno količino pa zmanjšamo možnost za nastanek rakavih obolenj.

VLOGA JODA V NAŠEM TELESU

Ščitnica je glavno mesto za shranjevanje joda v našem telesu. Mineral je skoncentriran tudi v žleznem sistemu. Jajčniki, prsi, prostata in možgani vsebujejo visoke koncentracije joda in skoraj vsaka celica v telesu je odvisna od tega zelo pomembnega elementa. Ko pride do pomanjkanja, ščitnica zanj tekmuje z drugimi »skladišči«, in tako se izčrpajo vsa skladišča joda. Če primanjkljaja ne nadomestimo dovolj hitro, to lahko pomeni veliko tveganje za nastanek različnih bolezni, vključno z rakom.

Jod je prav tako pomembnega pomena za rast in razvoj otroka. Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je pomanjkanje tega minerala pri nosečnicah, glavni vzrok motenj v duševnem razvoju in poškodb možganov pri plodu.

Jod je nujen element, ki nam ga v večini primanjkuje in je bil odkrit v vsakem organu in tkivu v našem telesu.

Hrana v Sloveniji ima premalo joda

V Sloveniji ima hrana naravno malo joda, saj ga rastline ne morejo črpati iz tal. Jod v tleh, ki ga ni v obilju, padavine izpirajo v reke (še zlasti v hribovitih predelih), te pa ga odnašajo v jezera in morje. Nekaj več ga je zato v morskih sadežih, školjkah, rakih in ribah, največ pa v algah.

Posledice pomanjkanja joda v prehrani, kot so golšavost ter motnje v telesni rasti in duševnem razvoju otrok (kretenizem), so bile pogoste med prebivalci centralnih Alp že v Avstro-Ogrski, ki je zato leta 1864 uzakonila obvezno jodiranje soli; torej smo bili tega ukrepa med prvimi v Evropi deležni tudi Slovenci.

V antiseptične lastnosti se jod uporablja za sterilizacijo vsake površine in materiala v bolnišnicah. Jod je odličen antibiotik s širokim spektrom delovanja, ki vključuje vse pomembne mikroorganizme, ki so povezane z zdravjem, kot so prebavne bakterije, črevesni virusi, bakterije, virusi, glive.

Jod je bistvenega pomena za sintezo ščitničnih hormonov.

Simptomi pomanjkanja joda vključujejo mišične krče, mrzle roke in noge, povečano težo, slab spomin, zaprtost, depresijo, edeme, bolečine v mišicah, slabost, suho kožo in lomljive nohte.

Koliko joda potrebujemo?

Odrasli potrebujejo 200 (mcg) mikrogramov joda na dan. Otroci pa potrebujejo od prvega do četrtega leta 100 mcg, do sedmega leta 120 mcg, do desetega leta 140 mcg, do trinajstega leta 180 mg in do petnajstega leta 200 (mcg) mikrogramov na dan. Nosečnice 230 mcg, doječe matere pa 260 mikrogramov.

1 kapljica vsebuje 50 mcg. 1 do 4 kapljice dnevno popijete z malo vode.

Dnevno bi lahko jemali tudi do 50 mg. Če ga naše telo potrebuje, bomo ta jod absorbirali in ga ne bomo izločili z urinom.
Da povrnemo jod v svoj sistem, je potrebno od pol do enega leta. Ljudje pa se začnejo bolje počutiti po nekaj dnevih, tednih ali mesecih uživanja dodatnega joda.

VSEBUJE

Neto: 50 ml

1 kapljica vsebuje 50 mcg (mikrogramov).

UPORABA

1 do 2 kapljici namažite na notranjo stran zapestja, lahko pa popijete z malo vode.

prispeva k delovanju živčnega sistema
ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice
prispeva k sproščanju energije pri presnovi

Poreklo

Anglija

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jodove kapljice Holistic , 50 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

GOR