Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Immun-Intercell® AKUT 20 kapsul

20.95 

Immun-Intercell® akut je namenjen podpori imunskemu sistemu še posebej ob povečanih potrebah organizma kot so stres, akutne okužbe (prehlad, gripa) ali jemanje antibiotikov.

V eni mikrokapsuli je:

  • 10 aktivnih bakterijskih kultur,
  • vitamin C,
  • vitamin D,
  • cink in selen

1 – 2 x dnevno 1 kapsula ob obroku

 

 

Na voljo po naročilu

Šifra: SKU 678 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

ZA HITRO PODPORO OBRAMBNEMU SISTEMU: VISOKO KONCENTRIRANA MIKROHRANILA + PROBIOTIK

Immun-Intercell® akut je inovativen in visokokakovosten kombiniran izdelek. V rastlinski kapsuli se nahajajo:

  • peleti vitamina C s podaljšanim delovanjem,
  • prašek z aktivnimi snovmi (iz treh pomembnih mikrohranil, za podporo in ravnovesje funkcij imunskega sistema),
  • deset aktivnih bakterijskih kultur.

Pri povišanih telesnih in psihičnih naporih je imunski sistem podvržen veliko večjim obremenitvam kot sicer, zato v tem času potrebuje višje koncentracije mikrohranil.

Immun-Intercell® akut vsebuje številne, zelo pomembne in med seboj dopolnjujoče se aktivne snovi, ki istočasno podpirajo različne mehanizme obrambnega sistema.

VITAMIN C
Vitamin C je pravi multitalent med mikrohranili. V visokih koncentracijah ga najdemo v celicah obrambnega sistema (belih krvničkah) in je kot tak nepogrešljiv pri delovanju imunskega sistema. Vitamin C varuje DNK v celicah pred oksidativnimi poškodbami. Ker varuje pred prostimi radikali, ga prištevamo med pomembne antioksidante. Vitamin C je poleg tega soudeležen pri ustvarjanju energije v organizmu, zato je uživanje vitamina C še posebej koristno v času povečane telesne aktivnosti.

Posebna prednost izdelka Immun-Intercell® akut je, da se vitamin C nahaja v obliki peletov s podaljšanim sproščanjem, ki telo 8 ur enakomerno oskrbujejo s tem vitaminom. Telo lahko sprejme le omejeno količino vitamina C, zato ga je priporočljivo dozirati v manjših, a enakomerno razporejenih količinah. Ta učinek je mogoče doseči s peleti s podaljšanim sproščanjem, iz katerih se v 8 urah počasi sprošča vitamin C. Na ta način je telo zmožno absorbirati veliko večje količine vitamina C, kot bi ga sicer.

Ker gre pri peletih z vitaminom C za precej velike delce, bi jih bilo praktično nemogoče enakomerno zmešati s preostalimi aktivnimi snovmi v prašku. Zato se pri polnjenju kapsul uporablja posebna dvostopenjska tehnika polnjenja, pri kateri se kapsula najprej napolni s peleti z vitaminom C v obliki rumenih kroglic (vidnih na koncu kapsule), šele nato pa tudi s preostalimi aktivnimi snovmi v obliki praška. Na ta način dobimo inovativen in izjemno učinkovit kombiniran izdelek.

VITAMIN D3
Številne obrambne celice imajo receptorje za vitamin D3 in lahko učinkovito podpirajo obrambno funkcijo telesa, če receptorji v telesu zaznajo zadosten nivo vitamina D3 .

CINK
Za normalno delovanje imunskega sistema potrebuje organizem tudi zadostno količino cinka, saj se v telesu nahajajo encimi, katerih delovanje je v veliki meri odvisno od cinka. Ti encimi pospešujejo nastajanje posebnih obrambnih celic, t.i. T-celic. Cink je hkrati nepogrešljiv tudi v drugih obrambnih celicah, npr. v celicah ubijalkah. Te lahko opravljajo svoje naloge le, če so zadostno preskrbljene s cinkom.

Cink je pomemben tudi pri delitvi celic, saj se morajo obrambne celice, v primeru močnega imunskega odziva (npr. pri vnetjih, prehladih), hitro deliti in razvijati.

Visoka biološka razpoložljivost se doseže z organsko vezjo med cinkom in aminokislinami v izdelku. Pri tej kemijski vezi se mineral cink nahaja v središču vezi z aminokislinami, pri čemer nastane izjemno stabilen kompleks, ki se enostavno absorbira v črevesju, zato ga lahko telo z lahkoto izkoristi.

SELEN
Selen je esencialen, torej življenjsko pomemben element v sledeh, ki ga človeški organizem potrebuje za izdelavo več kot 30 različnih beljakovin. Te beljakovine, ki vsebujejo selen, opravljajo v organizmu številne obrambne funkcije, zato je selen nepogrešljiv pri celični obrambi proti posledicam oksidativnega stresa in proti predčasnemu staranju. Varuje genetski material (DNK) in je nujno potreben za normalno delovanje imunskega sistema. Immun-Intercell® akut vsebuje selen v koncentrirani obliki. Posebna spojina s selenom (natrijev selenit) skrbi za dobro absorpcijo in neposredno vključitev selena v telesne obrambne sisteme.

Namig: Kombinacija selena in vitamina C v izdelku poveča absorpcija selena v črevesju. Kljub temu pa ni priporočljivo jemanje selena v kombinaciji z več kot 1,0 g vitamina C (askorbinske kisline), saj je lahko v tem primeru motena absorpcija selena.

BAKTERIJSKE KULTURE
Približno 70-80 % telesu lastnega imunskega sistema se nahaja v črevesju (t.i. črevesni imunski sistem). Poleg mikrohranil za imunski sistem se v izdelku Immun-Intercell® nahaja kar 10 različnih bakterijskih sevov v visokih koncentracijah. Immun-Intercell® vsebuje posebno učinkovite bakterijske kulture z naravno odpornostjo na prebavne sokove v želodcu, saj se lahko le žive bakterije uspešno naselijo v tankem in debelem črevesju.
Bakterijske kulture v izdelku Immun-Intercell® so živi, aktivni mikroorganizmi, zato so občutljive na stik z vitaminom C. Ker se vitamin C nahaja v obliki peletov, obdanih s celulozo, je stik med vitaminov C in bakterijskimi kulturami onemogočen. Na ta način ostane koncentracija bakterijskih kultur ves čas nespremenjena.

PRIPOROČENO ODMERJANJE

1 – 2 x dnevno 1 kapsula, ob obroku, z zadostno količino tekočine. Ne jemljite skupaj s pijačami, ki vsebujejo veliko vitamin C (pomarančni ali grenivkin sok, naravna limonada).

Immun-Intercell® akut je namenjen kratkotrajnemu jemanju, ko telo potrebuje večje količine mikrohranil.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

SHRANJEVANJE

Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Pri shranjevanju, daljšem od treh mesecev, se priporoča hranjenje v hladilniku.

SESTAVINE

Askorbinska kislina (vitamin C), premazno sredstvo: mikrokristalinska celuloza; kapsula iz rastlinske celuloze (HPMC), aktivne bakterijske kulture, polnilo: krompirjev škrob; cinkov bisglicinat, natrijev selenit, inulin, kolekalciferol (vitamin D), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Izdelek ne vsebuje: glutena, mlečnih beljakovin, laktoze, GSO, barvil ali sladil. Izdelek je hipoalergen (primeren za alergike).

HRANILNE VREDNOSTI:
Sestavine 1 kapsula % PDV* 2 kapsuli % PDV*
Vitamin C 350 mg 438 % 700 mg 875 %
Cink 10 mg 100 % 20 mg 200 %
Selen 100 µg 182 % 200 µg 364 %
Vitamin D3 800 I.E. (20 µg) 400 % 1600 I.E. (40 µg) 800 %
Bakterijske kulture 5 miljard kolonijskih enot** 10 milijard kolonijskih enot**
Inulin 20 mg 40 mg

* priporočeni dnevni vnos
** kolonijske enote naslednjih bakterijskih rodov: laktobacili acidophilus, casei, reuteri, rhamnosus, plantarum; bifidobakterije bifidum, breve, longum; enterococcus faecium, lactococcus lactis.

PROIZVAJALEC

Intercell Pharma GmbH, Altlaufstraße 42, 85635 Höhenkirchen-Siegertsbrunn, Nemčija

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Immun-Intercell® AKUT 20 kapsul”
GOR
GRATIS stroški dostave za vse nakupe + s kodo "YK6KXNJG" vnovčite - 30% na vse izdelke HERBOW + ostala akcijska ponudba!Praznični popusti
+