Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Sladki Pelin, ekstrakt sladkega pelina Pel1n

29.99 

 Pel1n  je popolnoma naravni ekstrakt sladkega pelina slovenskega porekla.

Ne vsebuje alkohola.

Kakovost izdelka je preverjena s strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano in Fakultete za farmacijo.

Pricing Scale:

  • Discount
  • 25%
  • 3 – 310%

Na voljo po naročilu

Šifra: SKU 526 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Ekstrakt sladkega pelina

Pel1n vsebuje ekstrakt sladkega pelina, enoletne rastline, pridobljenega po metodi s superkritičnim CO2 (z ogljikovim dioksidom). Le ta vsebuje naravno prisoten Artemizinin*. Za odkritje artemizinina je bila Kitajka Joujou Tu leta 2015 odlikovana z Nobelovo nagrado za fiziologijo ali medicino,

*“The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2015” (PDF). Nobel Foundation. Pridobljeno dne 7 October 2015.

Sestavine

En odmerek oziroma polna  kapalka (0,7 ml) vsebuje 6,3-8,5 mg kvantificiranega CO2ekstrakta lista in cvetnega brsta sladkega pelina (ekvivalentno 150,0-200,0 mg posušenega lista in cvetnega brsta sladkega pelina), ki ustreza 2,5-3,4 mg artemizinina.

100-% jedilno sončnično olje s podobno sestavo maščobnih kislin, kot ga ima oljčno olje.

CO2 ekstrakt sladkega pelina vsebuje kopico koristnih snovi, saj gre za popolni ekstrakt (vsebuje vse koristne snovi iz rastline), zaradi česar ga je nemogoče primerjati s kapsulami, ki vsebujejo izoliran artemizinin, ki v telesu izredno hitro razpada (podobno ko ekstrakt konoplje).

Navodilo za uporabo

Priporočeni odmerek je ena kapalka (en stisk kapalke – napolni se malo čez polovico – 0,7 ml) 2 do 4 krat dnevno na prazen želodec (najmanj eno uro pred jedjo ali dve uri po jedi).

Lastnosti

  • Primerno za vegetarijance in vegane.
  • Ne vsebuje dodanega sladkorja.
  • Ne vsebuje glutena.
  • Ne vsebuje alkohola, barvil, konzervansov ali drugih dodatkov.
  • Ne vsebuje alergenov.

Stekleničke so izdelane iz mironskega stekla, ki zagotavlja ustrezno zaščito pred UV svetlobo in ostalimi zunanjimi vplivi.

Opozorila

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo ni namenjeno preprečevanju in zdravljenju bolezni in bolezenskih stanj.

Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli od sestavin. Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere. Izdelek ni primeren za otroke in mladostnike do starosti 18 let .Bolniki s sladkorno boleznijo, ki jemljejo zdravila za nižanje krvnega sladkorja, naj sladkega pelina ne uživajo, ker lahko še dodatno zniža raven krvnega sladkorja in povzroči hipoglikemijo.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Viri iz interneta.
https://revijazarja.si/clanek/nasveti/57dfa460a6320/ali-sladki-pelin-res-ubije-raka
http://www.pozitivke.net/article.php/Sladki-Pelin-Artemisia-Annua
https://www.preventivarevija.si/prehrana/958-sladki-pelin-razbije-raka

Rak in zdravljenje raka

Ekstrakcija s superkritičnim CO2

Sladki pelin vsebuje kopico uporabnih snovi, med katerimi je najpomembnejši artemizinin, ki pa je temperaturno občutljiv. Ravno iz tega razloga čaj sladkega pelina ni enako učinkovit kot njegov ekstrakt, saj pri pripravi čaja artemizinin razpada. Tradicionalno so na Kitajskem to težavo reševali s stiskanjem soka iz sladkega pelina, vendar je pri tem izkoristek zelo nizek. Ekstrakcija z raznimi topili, kot je na primer alkohol, je prav tako zelo široko uporabljana (poznate jih morda pod imenom tinktura sladkega pelina), vendar sta pri tem težava selektivnost (iz rastline se izločijo tudi tiste snovi, ki so v ekstraktu ne zaželejene) in zaostala topila, ki lahko povzročajo težave ob njihovi uporabi ali pa predstavljajo omejitev za uporabo.

Za ekstrakcijo sladkega pelina je uporabljena najmodernejšo metodo s superkritičnim ogljikovim dioksidom, ki omogoča, da se s spreminjanjem parametrov ekstrahira tiste snovi, ki so za organizem koristne in da se na koncu  pridobi polnovreden in popolnoma čist ekstrakt. Kot topilo se uporablja CO2 (ogljikov dioksid), ki je, podobno kot kisik, sestavni del zraka, ki ga dihamo. S pomočjo ekstraktorja se ustvari pogoje (temperatura, tlak) s katerimi se doseže in preseže kritično točko CO2. Od tukaj izhaja ime superkritični CO2, pomeni pa samo to, da pri teh pogojih CO2 zapolni prostor v ekstraktorju kot da bi bil plin, hkrati pa raztaplja snovi v sladkem pelinu, kot da bi bil tekočina. Zelo pomembno je dejstvo, da temperatura pri ekstrakciji ne preseže 40 °C. Na koncu se CO2 spremeni nazaj v plin in vrne v zrak, ostane pa zelo kakovosten in čist ekstrakt sladkega pelina brez zaostalih topil in s samo tistimi snovmi, ki so za naš organizem koristne.

Mikrobiološka kakovost ekstrakta sladkega pelina

Kot za vsako hrano tudi za prehranska dopolnila velja, da morajo biti mikrobiološko varna. To pomeni, da v ekstraktu sladkega pelina ne sme biti nobenih mikroorganizmov v takem obsegu, da bi lahko škodovali našemu zdravju. Mikrobiološka neustreznost predstavlja zelo veliko tveganje pri izdelkih, ki niso proizvedeni v skladu z dobrimi praksami (razne domače proizvodnje, ki niso nadzorovane s strani pristojnih institucij). Proizvodnja ekstrakta sladkega pelina poteka samo v obratih, ki so pod stalnim inšpekcijskim nadzorom Zdravstvenega inšprektorata RS in Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Mikrobiološko kakovost končnih izdelkov redno preverja Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in s tem zagotov mikrobiološko ustrezen ekstrakt sladkega pelina izjemne kakovosti.

Proizvajalec

V Sloveniji za: Herbify, proizvodnja in trženje zeliščnih izdelkov d.o.o, Stara cesta 20, 2311 Hoče.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sladki Pelin, ekstrakt sladkega pelina Pel1n”
GOR