Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Mikrobiom-Intercell 30 kapsul

29.90 

Mikrobiom-Intercell® vsebuje zelo širok spekter kar 33 med seboj dopolnjujočih se bakterijskih kultur iz 6 rodov in 19 bakterijskih vrst in je odličen izdelek za vsakodnevno preskrbo, saj vsebuje kar 15 milijard kolonijskih enot na kapsulo.

Pakirano: 30 kapsul

Šifra: SKU 773 Kategorija: Oznaka:

Opis

Mikrobiom-Intercell® je edinstven koncentrat bio-aktivnih bakterijskih kultur, ki se med seboj dopolnjujejo glede na njihovo vlogo v določenem delu črevesja. Izbor sevov in njihova koncentracija v izdelku temeljita na najnovejših znanstvenih spoznanjih. V izdelku Mikrobiom-Intercell® se tako nahaja zelo širok spekter kar 33 med seboj dopolnjujočih se bakterijskih sevov iz 6 glavnih rodov in 19 bakterijskih vrst.

Pri izbiri bakterijskih sevov se je upoštevala tako njihova naravna vrstna pestrost kot tudi razmere v posameznem delu črevesja. Mikrobiom-Intercell® tako celovito oskrbo z naravnimi, fiziološkimi bakterijskimi kulturami. Izdelku Mikrobiom-Intercell® je dodan tudi inulin, naravna balastna snov iz cikorije. Inulin služi kot hranilna snov za fiziološke črevesne bakterije in je kot tak nepogrešljiv spremljevalec mikrobioma.

  • Brez glutena
  • Brez laktoze
  • Brez dodanega sladkorja
  • Brez arom in konzervansov
  • Vegansko

MIKROBIOTA – »ORGAN« PRESEŽNIKOV

Človeško črevo je kompleksen ekosistem in življenjski prostor 100 bilijonov (1014) bakterij, ki pripadajo od 100 do 1200 različnim sevom. Združbo teh mikroskopsko majhnih »podnajemnikov« in njihovih dednih zapisov imenujemo črevesni mikrobiom. Število bakterij večkratno presega število telesu lastnih celic, teža te biomase pa znaša med 1,5 in 2,5 kg.

V normalnem primeru človek in črevesni mikrobiom živita v sožitju, ki je vzajemno koristno. Človek mikroorganizmom nudi življenjski prostor in jih oskrbuje s hrano, mikroorganizmi pa v zameno skrbijo z razgradnjo hranilnih snovi, imunski sistem in obrambo pred škodljivimi mikroorganizmi.

Vse bakterijske kulture v Mikrobiomu so že po naravi obstojne v želodčni kislini (3 ure v pH, ki je višji od 3). Kar pomeni, da tudi brez rastlinske kapsule preživijo prehod skozi želodčno kislino v črevesje. Zato lahko kapsulo tudi odpremo in zaužijemo samo vsebino – po obroku in z zadostno količino vode.

MIKROKAPSULIRANJE

Bakterijske kulture so živa bitja z aktivno presnovo, zato se med dolgotrajnim shranjevanjem lahko pojavi znižanje aktivnosti ali koncentracije vsebovanih mikroorganizmov. Bakterijske kulture, ki se nahajajo v izdelku Mikrobiom-Intercell®, so mikrokapsulirane po inovativnem postopku, kar omogoča, da koncentracija bakterijskih kultur ostane visoka ves čas shranjevanja vse do zaužitja.

Mikrokapsuliranje zagotavlja ovojem bakterijskih celic dodatno trdnost, zato ostaja njihova koncentracija tekom shranjevanja praktično nespremenjena. Mikrobiom-Intercell® je zato stabilen, kakovosten in varen izdelek, kar je pri aktivnih mikroorganizmih še posebej pomembno.

PRIPOROČENO ODMERJANJE

1 – 2 x dnevno, 1 kapsula ob ali po obroku, z zadostno količino vode. Priporočamo, da Mikrobiom-Intercell jemljete vsaj tri mesece, primeren je tudi za dolgotrajno uživanje.

SESTAVINE

Bakterijske kulture, inulin, krompirjev škrob, rastlinska kapsula iz hidroksipropil metil celuloze (HPMC), antioksidacijsko sredstvo: askorbinska kislina, sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Inulin: 50 mg

ENA KAPSULA VSEBUJE:

Bakterijske kulture: 15 milijard (15×109) kolonijskih enot

1. Bifidobakterium longum IN-1 12. Lactobacillus brevis IN-1 23. Lactobacillus plantarum IN-2
2. Bifidobakterium longum IN-2 13. Lactobacillus bulgaricus IN-1 24. Lactobacillus reuteri IN-1
3. Bifidobakterium bifidum IN-1 14. Lactobacillus casei IN-1 25. Lactobacillus rhamnosus IN-1
4. Bifidobakterium bifidum IN-2 15. Lactobacillus casei IN-2 26. Lactobacillus rhamnosus IN-2
5. Bifidobakterium breve IN-1 16. Lactobacillus fermentum IN-1 27. Lactobacillus rhamnosus IN-3
6. Bifidobakterium breve IN-2 17. Lactobacillus helveticus IN-1 28. Lactobacillus rhamnosus IN-4
7. Bifidobakterium lactis IN-1 18. Lactobacillus helveticus IN-2 29. Lactobacillus rhamnosus IN-5
8. Bifidobakterium lactis IN-2 19. Lactobacillus helveticus IN-3 30. Lactobacillus salivarius IN-1
9. Enterococcus faecium IN-1 20. Lactobacillus paracasei IN-1 31. Lactococcus lactis IN-1
10. Lactobacillus acidophilus IN-1 21. Lactobacillus paracasei IN-2 32. Propionbacterium freudenreichii IN-1
11. Lactobacillus acidophilus IN-2 22. Lactobacillus plantarum IN-1 33. Streptococcus thermophilus IN-1

MIKROBIOM-INTERCELL NE VSEBUJE:

Glutena, kvasa, laktoze, mlečnih beljakovin, soje, arom, barvil, sladil, glazirnih sredstev in gensko spremenjenih organizmov.

Izdelek je primeren za alergike, diabetike in ljudi s celiakijo. Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora in je zato primeren tudi za vegetarijance in vegane.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

SHRANJEVANJE

Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Pri shranjevanju, daljšem od treh mesecev, se priporoča hranjenje v hladilniku.

PROIZVAJALEC

Intercell Pharma GmbH, Altlaufstraße 42, 85635 Höhenkirchen-Siegertsbrunn, Nemčija

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mikrobiom-Intercell 30 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

GOR