Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Hidrokolagen Novelius Medical za 28. dni

59.90 

Novelius Medical hidrokolagen je sestavljen iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov (peptidi F 2000 Da) izmed peptidov, ki jih proizvaja vodilni laboratorij na področju kolagenskih peptidov in iz naravnih in čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil ali drugih umetnih aditivov. Peptidi v hidrokolagenu so pridobljeni iz divjih, globokomorskih rib. Hidrokolagen vsebuje visok delež tistih aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena.

Hidrokolagen Novelius Medical ne vsebuje nobenih drugih dodatkov ali vitaminov,tako da so vsi učinki dejansko posledica delovanja le peptidov iz hidrokolagena.

Molekulska masa je 2000 Daltona (meja za absorbcijo), tako da se v prvi uri po zaužitju absorbira kar 90% hidrokolagena.

  • za močne lase in nohte
  • zmanjšuje gube, izboljša strukturo, hidriranost in prožnost kože
  • varuje sklepe in vezivno tkivo

Za pomoč pri nakupu in izboru paketov pokličite 080 35 17!

Pricing Scale:

  • Discount
  • 22%
  • 3 – 33%
Šifra: SKU 524 Kategorija: Oznaka:

Opis

Kaj je hidrokolagen?

Novelius Medical hidrokolagen je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov ter nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.

Novelius Medical hidrokolagen je sestavljen iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov (peptidi F 2000 Da) izmed peptidov, ki jih proizvaja omenjeni francoski konzorcij in iz najkakovostnejših, organskih in čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil ali drugih umetnih aditivov. Peptidi v hidrokolagenu so pridobljeni iz divjih, globokomorskih rib. Hidrokolagen vsebuje visok delež tistih aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Aminokislini hidroksiprolin in hidroksilizin, ki sta ključna za tvorbo kolagena v telesu, nista prisotna v prehrani, ampak ju telo iz lizina in prolina s pomočjo C vitamina samo spreminja v hidroksiprolin in hidroksilizin. Zato je visok koncentrat le-teh v hidrokolagenu zelo pomemben.
Več kot 90 % Hidrokolagena Novelius Medical se v eni uri od zaužitja absorbira v krvni obtok, saj je molekulska masa peptidov do 2000 daltona, kar je meja za absorbcijo. Iz krvnega obtoka se peptidi (ki vsebujejo visoko vsebnost hidroksiprolina, edinstvene aminokisline) transportirajo v
ciljna tkiva, npr. kožo, kosti in hrustanec. Tam delujejo kot gradniki za celice in spodbujajo tvorbo novih kolagenskih vlaken.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu). S povečevanjem kolagena v koži prihaja do debeljenja kože in s tem zmanjševanja gub. Kolagen pa se ne nahaja le v koži, ampak se nahaja tudi v kosteh, sklepih, roženici, žilah, mišicah, notranjih organih, laseh, nohtih, kitah in hrustancu, sklepih.

https://cosmopolitan.metropolitan.si/beautyawards/

Lepotni kirurg Dr. Andrej Testen o kolagenu: povezava

Dekleracija

HydroCollagen NM, s sladkorji in sladili

Prehransko dopolnilo z okusom grenivke

Neto količina: 28 vrečic po 6 g (168 g)

100 g
(g)
Na 1 odmerek (6 g)
(g)
Na 2 odmerka (12 g)
(g)
Energijska vrednost:
KJ
KCAL

1512
356

91
21

181
43
BELJAKOVINE75,1
4,59
OGLJIKOVI HIDRATI
– OD TEH SLADKORJI
13,6
3,2
0,8
0,2
1,6
0,4
MAŠČOBE
– OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
PREHRANSKE VLAKNINE0,4
SLEDISLEDI
NATRIJ0,810,050,10
RIBJI HIDROLIZIRAN KOLAGEN83510

Sestavine

Hidroliziran morski kolagen (iz rib), sredstvo za uravnavanje kislosti: grenivka v prahu (koncentriran sok grenivke, naravne arome), fruktoza, naravne arome grenivke z ostalimi naravnimi aromami, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev karbonat, barvilo: beta-karoten, sladilo: steviol glikozidi, koncentrat soka rdeče pese.

Uporaba

Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece.

Opozorila

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v suhem prostoru in na temperaturi do 25º C.

Proizvedeno

Proizvedeno v Franciji.

Nekaj več o NM Hidrokolagenu

Katere koristi podpira znanost?

Je prehransko dopolnilo morskega izvora, ki je zasnovano za nadomestitev izgub kolagena, povezanih s starostjo in nastankom gub. Izdelan je iz visoko kakovostnih surovin z najsodobnejšim encimskim postopkom.

Morda veste, da ima kolagen izjemne koristi, ki presegajo njegove sposobnosti za vzdrževanje lepote?

NM Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v NM Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. NM Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.

Kolagen je najdaljša molekula v telesu, sestavljena iz 1000 aminokislin, vendar ima zelo specifično aminokislinsko sestavo in niz, in sicer: glicin-prolin-X in glicin-X-hidroskiprolin, kjer je x katerakoli druga aminokislina, ki ni prolin, glicin ali hidroksiprolin. To pomeni, da glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo okoli 50% molekule kolagena. Hidroksilizin pa je tudi en najpomembnejših gradnikov kolagena.

S staranjem raven kolagena naglo upada. Že po 25. letu začne kolagen v telesu upadati.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu) in je osnovna komponenta kože, kosti, vezi, kit in hrustanca, varuje pa tudi sklepe. V kristalni obliki se nahaja v roženici in očesnih lečah. Ko se staramo, naša koža in tkiva začno izgubljati lastnosti, ki so  jih je imeli v zgodnjih 20-ih letih. Gube pod in okoli oči so prvi znak zmanjšanje proizvodnje kolagena.

Kaj vsebuje NM Hidrokolagen?

Vsebuje hidrolizirani morski kolagen, čist in koncentriran. Je naravni vir vseh tipov kolagena, najpomembnejše beljakovine, ki jo najdemo v vezivnem tkivu in koži. Sestavljen je iz molekul z nizko molekulsko maso, ki mu dajejo zelo dobre asimilacijske lastnosti.

Zakaj dodati kolagen?

Kolagen predstavlja 80% teže vezivnega tkiva: igra bistveno vlogo pri zagotavljanju kohezije, elastičnosti, mehanske odpornosti in regeneracije tkiv v telesu. Žal se z leti proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar kaže na vidne posledice na kakovost kože in sklepov. Po 25. letu je stopnja upada sinteze kolagena približno 1,5% na leto. Do 45. leta se je raven kolagena lahko zmanjšala za kar 30%.
Ker prehrana ne zagotavlja kolagena, lahko dopolnjevanje igra še posebej pomembno vlogo.

Kakšne koristi pričakujemo od morskega kolagena?

Redni vnos morskega kolagena lahko pomaga upočasniti znake staranja kože s povečanjem uporabe kolagena, izboljšanjem elastičnosti in čvrstosti kože ter pomaga zmanjšati drobne črte in gubice.
Poleg tega so klinične študije pokazale, da hidrolizirani kolagen cilja tudi na vezivno tkivo, ki vključuje sklepe. Kaže, da vsakodnevno dopolnjevanje z hidroliziranim kolagenom, kadar ga uporabljamo z dopolnilnimi sestavinami (na primer glukozaminom ali hondroitinom), pomaga ublažiti bolečino in izboljša gibljivost sklepov. Verjame se tudi, da hidrolizirani kolagen spodbuja proizvodnjo hondrocitov, celic, ki sodelujejo pri biosintezi kolagena tipa II, kar je bistveno za tvorbo novega hrustanca.

Morski kolagen je torej naravno dopolnilo, ki koristi tako videzu kože kot tudi dobremu počutju sklepov. Komplementarna dopolnitev kolagena je pokazala pozitivne učinke, kot so:

  • sistemsko antioksidativno in protivnetno delovanje
  • upočasnitev znakov staranja kože, izboljšanje čvrstosti kože in zmanjšanje videza gub in drobnih linij
  • izboljšanje gibljivosti sklepov, če ga jemljemo poleg glukozamina ali hondroitina
  • stimulacija proizvodnje hondrocitov, ki so celice, ki sodelujejo v biosintezi kolagena tipa II, ki je bistven za nastanek hrustanca

Kolagen je najpogostejša beljakovina v telesu

Zamislite si kolagen kot “lepilo”, ki drži vaše telo skupaj. Pravzaprav kolagen izvira iz grške besede ‘kolla’, kar pomeni ‘lepilo’. Vlaknaste beljakovine najdemo po vsem telesu, organih, mišicah, koži, laseh, nohtih, zobeh, kosteh, žilah, kiteh, sklepih, hrustancu in prebavnem sistemu. Obstaja veliko različnih vrst kolagena (natančno 16), ki igrajo različne vloge, toda večina kolagena, do 90%, je “tip 1”. To je najpogostejša in najmočnejša vrsta kolagena. Kot superheroj je celo močnejši od jekla (gram za gram!) To vrsto najdemo v svoji koži, kosteh, organih, očeh in znotraj prebavnega trakta.

Je glavna sestavina vezivnih tkiv, ki sestavljajo več telesnih delov, vključno s tetivami, ligamenti, kožo in mišicami(Vir).

Kolagen ima številne pomembne funkcije, vključno z zagotavljanjem strukture in krepitve kosti (Vir).

V zadnjih letih so postali priljubljeni dodatki kolagena. Najkakovostnejši so hidrolizirani, kar pomeni, da so  v procesu izdelava je kolagen razgradili na mannjše molekule, kar vam olajša absorpcijo.
Uživanje kolagena ima lahko številne koristi za zdravje, od lajšanja bolečin v sklepih do izboljšanja zdravja kože (Vir, Vir).

Lahko izboljša zdravje kože

Kolagen je pomemben sestavni del vaše kože. Ima vlogo pri krepitvi kože, poleg tega lahko koristi elastičnosti in hidraciji. S staranjem vaše telo proizvaja manj kolagena, kar vodi do suhe kože in nastanka gub (Vir).

Vendar pa je več raziskav pokazalo, da lahko kolagenski peptidi ali dodatki, ki vsebujejo kolagen, pomagajo upočasniti staranje vaše kože z zmanjšanjem gub in suhosti(Vir, Vir).

V eni izmed raziskav so ženske, ki so v osmih tednih jemale dodatek, ki je vseboval 2,5–5 gramov kolagena, izsušile manj kože in znatno povečale elastičnost kože v primerjavi s tistimi, ki tega zdravila niso jemale (Vir).

Druga študija je pokazala, da so ženske, ki so 12 tednov pile pijačo, pomešano z dodatkom kolagena, doživele povečano hidracijo kože in znatno zmanjšanje globine gub v primerjavi s kontrolno skupino (6).

Učinki dodatkov kolagena na zmanjšanje gub so pripisani njihovi sposobnosti, da spodbudi vaše telo, da sam proizvaja kolagen (Vir,)

Poleg tega lahko uživanje kolagenskih dopolnil spodbuja proizvodnjo drugih beljakovin, ki pomagajo strukturirati vašo kožo, vključno z elastinom in fibrilinom (Vir,).


Povzetek Jemanje dodatkov, ki vsebujejo kolagen, je lahko koristno za upočasnitev staranja vaše kože.

Klinična študija iz l. 20151 je preverjala vpliv uživanja kolagenskih peptidov, vsebovanih v hidrokolagenu Novelius Medical, na vlažnost kože. V skupini, ki je uživala hidrokolagen NM, je prišlo do znatnega izboljšanja vlažnosti kože v primerjavi s placebom, in sicer za 28%. Hidrokolagen Novelius Medical torej dokazano izboljšuje vlažnost kože.

Število globokih gub je pri skupini, ki je uživala hidrokolagen, po 12 tednih ostalo skoraj enako, medtem ko se je v placebo skupini zvišalo za 30%. Hidrokolagen Novelius Medical dokazano preprečuje nastajanje globokih gub.

Prožnost kože se je v skupini, ki je uživala kolagenske peptide, kakršni so vsebovani v izdelku hidrokolagen Novelius Medical, zvišala za 19% v 12 tednih.

Pomaga lajšati bolečine v sklepih

Kolagen pomaga ohranjati celovitost vašega hrustanca, ki je gumijasto tkivo, ki ščiti vaše sklepe.

Ko se količina kolagena v telesu s starostjo zmanjšuje, se poveča tveganje za razvoj degenerativnih bolezni sklepov, kot je osteoartritis (9).

Nekatere raziskave so pokazale, da lahko jemanje kolagenskih dopolnil pomaga izboljšati simptome osteoartritisa in zmanjša skupno bolečino v sklepih (Vir,).

V eni izmed študij je 73 športnikov, ki so 24 tednov dnevno zaužili 10 gramov kolagena, občutilo občutno zmanjšanje bolečine v sklepih med hojo in mirovanjem v primerjavi s skupino, ki je ni jemala (Vir).

V drugi raziskavi so odrasli 70 dni jemali dva grama kolagena dnevno. Tisti, ki so jemali kolagen, so močno zmanjšali bolečine v sklepih in so se bolje vključili v telesno aktivnost kot tisti, ki ga niso jemali (Vir).

Raziskovalci so teoretizirali, da se dodatni kolagen lahko nabira v hrustancu in spodbudi vaša tkiva, da naredijo kolagen.

Predlagali so, da lahko to privede do manjšega vnetja, boljše podpore vašim sklepom in zmanjša bolečine (Vir).

Če želite poskusiti jemati kolagenski dodatek za njegove možne lajšanje bolečinskih učinkov, študije kažejo, da morate začeti z odmerkom 8–12 gramov dnevnoVir).

Povzetek Pokazalo se je, da jemanje kolagenskih dopolnil zmanjšuje vnetja in spodbuja sintezo kolgena v telesu. To lahko pomaga spodbuditi lajšanje bolečin za ljudi s sklepnimi motnjami, kot je osteoartritis.

Lahko prepreči izgubo kostne gostote

Vaše kosti so večinoma narejene iz kolagena, kar jim daje strukturo in pomaga, da ostanejo močne (Vir).

Ker se s staranjem kolagena v telesu poslabšuje, tudi kostna masa. To lahko privede do stanj, kot je osteoporoza, za katero je značilna nizka kostna gostota, ki je povezana z večjim tveganjem za zlome kost (Vir, Vir).

Študije so pokazale, da lahko uživanje kolagenskih dopolnil v telesu povzroči določene učinke, ki pomagajo zavirati razpad kosti, kar vodi v osteoporozoVir).

V eni izmed raziskav so ženske jemale bodisi dodatek kalcija v kombinaciji s 5 grami kolagena bodisi dodatek kalcija in brez vsakega kolagena 12 mesecev.

Na koncu študije so ženske, ki so jemale dodatek z kalcijem in kolagenom, imele znatno nižje koncentracije beljakovin v krvi, ki spodbujajo razgradnjo kosti kot tiste, ki jemljejo le kalcij (Vir).

Druga raziskava je pokazala podobne rezultate pri 66 ženskah, ki so 12 mesecev jemale 5 gramov kolagena na dan.

Ženske, ki so jemale kolagen, so imele povečano mineralno gostoto kosti (BMD) do 7% v primerjavi z ženskami, ki niso uživale kolagena (Vir).

BMD je merilo količine mineralov, kot je kalcij, v vaših kosteh. Nizek BMD je povezan s šibkimi kostmi in razvojem osteoporoze (Vir).

Povzetek Uživanje kolagenskih dopolnil lahko pomaga zmanjšati tveganje za kostne motnje, kot je osteoporoza. Lahko potencialno pomagajo povečati BMD in znižati raven beljakovin v krvi, ki spodbujajo razpad kosti.

Lahko poveča mišično maso

Med 1–10% mišičnega tkiva sestavlja kolagen. Ta protein je potreben za ohranjanje močnih mišic in njihovega pravilnega delovanja (Vir).

Študije kažejo, da dodatki kolagena pomagajo povečati mišično maso pri ljudeh s sarkopenijo, izgubo mišične mase, ki se zgodi s starostjo (Vir).

V eni izmed raziskav je 27 slabih moških med 12 tedni vsak dan jemalo 15 gramov kolagena. V primerjavi z moškimi, ki so vadili, vendar niso jemali kolagena, so pridobili bistveno več mišične mase in moči (Vir).

Raziskave kažejo, da lahko uživanje kolagena spodbuja sintezo mišičnih beljakovin, kot je kreatin, in lahko tudi spodbuja rast mišic po vadbi (Vir).

Povzetek Raziskave so pokazale, da uživanje kolagenskih dopolnil povečuje rast in moč mišic pri ljudeh s starostno izgubo mišične mase.

Spodbuja zdravje srca

Raziskovalci so teoretizirali, da lahko jemanje dodatkov kolagena pomaga zmanjšati tveganje za nastanek srčnih stanj.

Kolagen zagotavlja strukturo vaših arterij, krvnih žil, ki prenašajo kri iz srca do preostalega telesa. Brez dovolj kolagena lahko arterije postanejo šibke in krhke (Vir).

To lahko privede do ateroskleroze, bolezni, za katero je značilno zoženje arterij. Ateroskleroza lahko vodi do srčnega infarkta in možganske kapi (Vir).

V eni izmed raziskav je 31 zdravih odraslih šest mesecev jemalo 16 gramov kolagena na dan. Do konca so imeli občutek zmanjšanja togosti arterije v primerjavi z preden so začeli jemati dodatek (Vir).

Poleg tega so zvišali raven »dobrega« HDL holesterola v povprečju za 6%. HDL je pomemben dejavnik tveganja za srčna obolenja, vključno z aterosklerozo (Vir).

100 g(g) Na 1 odmerek (6 g)(g) Na 2 odmerka (12 g)(g)
Energijska vrednostKJKCAL 1512356 9121 18143
BELJAKOVINE 75,1 4,5 9,0
OGLJIKOVI HIDRATI–          OD TEH SLADKORJI 13,63,2 0,80,2 1,60,4
MAŠČOBE–          OD TEH NASIČENE MAŠ.KIS. SLEDI SLEDI SLEDI
PREHRANSKE VLAKNINE 0,4 SLEDI SLEDI
NATRIJ 0,81 0,05 0,10
RIBJI HIDROLIZIRAN KOLAGEN 83 5 10

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hidrokolagen Novelius Medical za 28. dni”
GOR