Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Taoasis BIO eterično olje PRAVLJIČNI VONJ / Marchenduft 5ml

10.90 

Mešanica čistih ekoloških eteričnih olj z vanilijo, mandarino in kakavom.

Iz nadzorovane ekološke pridelave.

Vsebina: 5 ml

Šifra: SKU 1031 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

BIO eterično olje PRAVLJIČNI VONJ / Marchenduft 5ml
Mešanica čistih eteričnih olj iz nadzorovane ekološke pridelave, prijetno sproščujoča naravna dišava iz 100% naravnih eteričnih olj vanilije, mandarine in kakava.

Značilnost vonja: sadno topel

Vanilija – je rastlina s svetlimi skoraj belimi cvetovi, ki izvira iz Srednje in Južne Amerike, danes pa večino vanilije pridelajo na območju Madagaskarja, Komorosa in Reuniona. Rastlina je orhideja in ovijalka in se v naravnem okolju vzpenja ob najbližjem drevesu, oprašujejo pa jo kolibriji. Specifična in sladka aroma vanilije izhaja iz sestavine vanilin, katero najdemo v semenih znotraj stroka, v posameznem stroku, pa je te sestavine le od 2- 3%. Vendar se značilna aroma vanilije razvije šele s kompleksnim postopkom fermentacije na osnovi pare. Esenco vanilije pridobivamo iz semen v strokih vanilije. Ekološko eterično olje vanilije ima pomirjevalen, uravnotežujoč in evforičen učinek na naše razpoloženje. Pomaga lahko pri težavah z nespečnostjo, uravnoteži, kadar se spopadamo z raznimi frustracijami, poleg tega vonj po vaniliji v nas vzbuja občutek varnosti in sreče. Še ena zanimivost, če se spopadamo s kakšnim odvečnim kilogramom in nas popade želja po sladkem, si lahko že preprosto z vonjanjem vanilije potešimo trenutno željo po sladkem.

Mandarina – zimzeleno drevo mandarinovca so v Evropo pripeljali iz Kitajske, v 18 stoletju. Eterično olje mandarine se pridobiva s hladnim stiskanjem lupine in osvežuje, razvedri, navdihuje, spodbuja usklajevanje in v prostoru ustvarja veselo razpoloženje. Olje mandarine ima antiseptične lastnosti, poleg tega pa pomirja, pomaga pri tesnobi in nespečnosti, ugodno vpliva na krvni obtok in s tem izboljšuje napetost kože ter jo zmehča, učinkovito pa pomaga tudi pri nepravilnostih na koži, strijah in razpokah s pomočjo masaž, neguje mozoljasto in mastno kožo, … Eterično olje mandarine je blago, zato je njegova uporaba v kozmetiki zaželjena. Zaradi njegove čudovite vedre arome in terapevtskih koristi se ga pogosto poslužujejo terapevti ter masažni saloni. Ima sladek, svež vonj ki razvedri in stimulira.

Nadzorovana ekološka pridelava. 

Vsebina: 5 ml

Sestavine

Ingredients: Parfum**, Limonene*, Alcohol, Benzyl Benzoate, Cinnamal*, Citral*, Citronellol*, Coumarin*, Eugenol*, Farnesol*, Geraniol*, Linalool*.

Več o sestavinah:

* Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

** Med sestavinami lahko najdemo oznako parfum. Beseda parfum pri teh izdelkih označuje sestavo iz različnih naravnih eteričnih olj, vendar s to oznako, proizvajalec natančno sestavo ohrani kot skrivnost vonja.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če zaradi nendzorovanih naravniih razmer, pridelamo le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.

Opozorilo

Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem. Nosečnicam se odsvetuje uporaba eteričnih olj, v vse namene.

Navodila za uporabo

V kozmetične namene. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih. Zmešajte 8-10 kapljic ekološkega eteričnega olja vilinski vonj v 50 ml ekološkega mandljevega olja za pomirjujočo aromatsko masažo.

AROMATERAPIJA v prostoru:

v difuzor ali izparilnik dodajte nekaj kapljic (od 4-6 kapljic odvisno od velikosti posode z vodo) ekološkega eteričnega olja pravljični vonj.

Proizvaja

TAOASIS GmbH

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Taoasis BIO eterično olje PRAVLJIČNI VONJ / Marchenduft 5ml”
GOR