Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Slive liofilizirane – Hrustljavčki

Že od 2.55 

Za vas in vaše najdražje smo pripravili paketek liofiliziranih SLIV!

Vaši najdražji bodo lepo presenečeni nad vašo izbiro – zdravo in super dobro. 🙂

  • vrhunska premium kvaliteta
  • izjemno hrustljavo in hranljivo
  • liofilizirano v Sloveniji
  • sveže in ročno pripravljeno

Neto količina liofiliziranih krhljev sliv:

  • zip vrečka: cca 15 g 
  • steklena amfora 210 ml: cca 20 g
  • steklena amfora 580 ml: cca 65 g 

Za večja pakiranja (200 g, 250 g, 300 g, 500 g, 1000 g, …) ali za liofilizirano sadje v prahu pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 35 17 za direktno naročilo!

Trudimo se zagotavljati najvišjo možno kvaliteto svežega liofiliziranega sadja. Naročilo vedno pripravimo sproti – individualno sveže pakiramo, kar zagotavlja veliko hrustljavost. Če bi po nekem nepredvidenem slučaju prejeli mehko, žvečljivo sadje vam vrnemo denar oz. zamenjamo paket.

Šifra: SKU 760 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Na zalogi imamo liofilizirane fige, marelice, hruške, gozdne robide, maline, jagode, višnje, slive, gozdne borovnice, mango, aronijo, … V trgovinici NajZame.si v Novem mestu jih ponujamo tudi v rinfuzi. Ekološko osveščeni kupci prinesite svojo embalažo s seboj ali pa jo dobite pri nas.

LIOFILIZACIJA

je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globokim zamrzovanjem plodov, zelenjave ali česar koli drugega. Po posebnem postopku odstranijo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil, minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.

Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super-živil.

  • 100% SADNI DELEŽ
  • LIOFILIZIRANO V SLOVENIJI
  • BREZ DODANIH SLADKORJEV
  • BREZ ALERGENOV
  • BREZ KONZERVANSOV
  • VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADKORJE

Prednosti liofilizacije

Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov.

Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

  • ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
  • ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
  • hitro raztapljanje zaradi poroznosti produkta,
  • liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
  • liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih,
  • liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.

Uporaba liofilizirane hrane

  • Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.
  • S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežilne sadne sokove.
  • Lahko se uporablja za pripravo mueslijev in smutijev, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.
  • Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, …
  • Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.

fige

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
GOR
GRATIS stroški dostave za vse nakupe + s kodo "YK6KXNJG" vnovčite - 30% na vse izdelke HERBOW + ostala akcijska ponudba!Praznični popusti
+