Robide gozdne liofilizirane – Hrustljavčki
Že od 3.60 €
Za vas in vaše najdražje smo pripravili paketek liofiliziranih robid.
Vaši najdražji bodo lepo presenečeni nad vašo izbira- zdravo in super dobro 🙂
Neto – celih plodov:
- zip vrečka (cca 35 g) ali
- steklena amfora 210 ml (cca 20 g) ali
- steklena amfora 580 ml (cca 55 g )
Za večja pakiranja (200g, 250g, 300g, 500g, 1000g,..) ali za liofilizirano sadje v prahu pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 35 17 za direktno naročilo!
Trudimo se zagotavljati najvišjo možno kvaliteto svežega liofiliziranega sadja. Naročilo vedno sproti – individualno sveže pakiramo, kar zagotavlja visoko hrustljavost. Če bi po nekem nepredvidenem slučaju prejeli mehko, žvečljivo sadje vam vrnemo denar oz. zamenjamo paket.
Opis
Na zalogi imamo LIOFILIZIRANE fige, marelice, hruške, gozdne robide, maline, jagode, višnje, slive, gozdne borovnice, mango in aronijo,.. V trgovinici NajZame.si v Novem mestu jih ponujamo tudi v rinfuzi. Ekološko osveščeni kupci prinesite svojo embalažo s seboj ali pa jo dobite pri nas.
LIOFILIZACIJA
je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globoko zamrzovanjem plodov, zelenjave ali česar koli drugega. Tudi recimo arheoloških izkopanin ali poplavljenih dokumentov itd… Po posebnem postopku odstranijo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil z njimi minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.
Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje super-živil z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super hrane, super živil.
- 100% SADNI DELEŽ
- LIOFILIZIRANO V SLOVENIJI
- BREZ DODANIH SLADKORJEV
- BREZ ALERGENOV
- BREZ KONZERVANSOV
- VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADKORJE
Prednosti liofilizacije
Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.
- ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
- ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
- porozen produkt – hitro raztapljanje,
- liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
- liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
- liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.
Uporaba liofilizirane hrane
- Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.
- S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežilčne sadne sokove.
- Lahko se uporablja za musli in smuti, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.
- Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, …
- Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.
Proizvedeno v Sloveniji
Dodatne informacije
Teža | Ni na voljo |
---|---|
Pakiranje | 210 ml, 580 ml, Zip vrečka |
Za oddajo mnenja se morate prijaviti.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.