Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Konoplja za vsak dan

Zgodovina uporabe konoplje v medicinske namene sega daleč nazaj v obdobje pred našim štetjem. Zgodovinska dejstva izkazujejo več tisočletno varno uporabo konoplje v različne medicinske namene. Glavne učinkovine konoplje so fitokanabinoidi, terpenoidi in flavonoidi. Vendar to niso edine koristne učinkovine konoplje. Njihovi učinki se medsebojno podpirajo, zato so naravni izvlečki iz rastline učinkovitejši od sinteznih kanbinoidov. V konoplji so do sedaj odkrili več kot 140 fitokanabinoidov. Najbolj raziskana med njimi sta CBD (kanabidiol) in THC (tetrahidrokanabinol).

Tudi najnovejše znanstvene raziskave zadnjih 25 let potrjujejo tisočletja znana dejstva o učinkih konoplje na fizično in psihično zdravje. Konoplja v zadnjih letih zato doživlja pravi preporod. Tudi v Sloveniji jo uporablja vse več ljudi. Nekateri vsakodnevno pijejo konopljin čaj, redno uživajo konopljino olje, semena ali proteine, drugi si pomagajo pri različnih akutnih ali kroničnih hudih bolezenskih stanjih. Uporabljajo različne pripravke z različnimi vsebnostmi zlasti CBD-ja in THC-ja. Zakaj tako široka uporaba?

Konoplja zdravstvo

ENDOKANABINOIDNI SISTEM »ZA KLIC V SILI«

Fitokanabinoidi iz konoplje nadomeščajo naše lastne endokanabinoide. Delujejo v endokanabinoidnem sistemu (EKS). Njegova glavna naloga je nadzor na drugimi telesnimi sistemi, ko so le-ti preveč aktivni. Na ta način se uravnava in vzdržuje zdravje in homeostaza. Sodobni nezdrav način življenja, ko smo v kroničnem stresu, se nezdravo in nekakovostno hranimo, pomanjkljivo gibljemo, vsakodnevno vnašamo strupe v telo, uživamo več sintetičnih zdravil, smo izpostavljeni sevanjem iz okolja in drugim nezdravim dražljajem, naš endokanabinoidni sistem stalno izčrpava. Ravnovesje v telesu se sčasoma poruši in zbolimo. Fitokanabinoidi iz konoplje se vežejo na receptorje v endokanabinoidnem sistemu – telo jih namreč zazna kot sebi lastne in nadomestijo  pomanjkanje endokanabinoidov pri umiritvi procesov v telesu.

GLAVNE KORISTI FITOKANABINOIDOV:

- odlična podpora imunskemu sistemu;
- podpora pri vnetnih procesih v telesu;
- podpora pri vsakodnevnih stresnih situacijah;
- za dvig energije pri splošni utrujenosti;
- lajšanje pri bolečinah;
- podpora pri pri uravnavanju krvnega sladkorja, krvnega tlaka in holesterola v krvi;
- podpora pri želodčnih in prebavnih težavah;
- podpora pri epileptičnih napadih in migrenah;
- podpora pri dermatitisu in drugih težavah s kožo in sluznicami;
- podpora pri anksioznosti, depresijah in nespečnosti;
- hude nevro-degenerativne bolezni, avto-imune bolezni in rakava obolenja.

Fitokanabinoide iz konoplje lahko vnašamo v telo na različne načine in / ali v kombinacijah z različnimi prehranskimi dodatki za doseganje želenega učinka. Za najhujša bolezenska stanja pa so najprimernejši izvlečki iz konoplje z visokimi vsebnostmi CBD-ja.

Posvetujte se s strokovnjaki za konopljo!

GOR